25 maja 2018 roku zacznie obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Potrzebujemy Twojej zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przechowywanych w plikach cookies. Poniżej znajdziesz pełny zakres informacji na ten temat.
Zgadzam się na przechowywanie na urządzeniu, z którego korzystam tzw. plików cookies oraz na przetwarzanie moich danych osobowych pozostawianych w czasie korzystania przeze mnie ze stron internetowych lub serwisów oraz innych parametrów zapisywanych w plikach cookies w celach marketingowych, w tym na profilowanie i w celach analitycznych przez portal lca.pl.
Administrator danych osobowych
Administratorem danych osobowych jest Przedsiębiorstwo Usług Informatycznych BAJT z siedzibą w Legnicy przy ul. Pomorskiej 56, 59-220 Legnica, wpisane do Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej pod numerem NIP 6911626150, REGON 390590290.
Cele przetwarzania danych
- marketing, w tym profilowanie i cele analityczne
- świadczenie usług drogą elektroniczną
- dopasowanie treści stron internetowych do preferencji i zainteresowań
- wykrywanie botów i nadużyć w usługach
- pomiary statystyczne i udoskonalenie usług (cele analityczne)
Podstawy prawne przetwarzania danych
- marketing, w tym profilowanie oraz cele analityczne – zgoda
- świadczenie usług drogą elektroniczną - niezbędność danych do świadczenia usługi
- pozostałe cele - uzasadniony interes administratora danych
Odbiorcy danych
Podmioty przetwarzające dane na zlecenie administratora danych, podmioty uprawnione do uzyskania danych na podstawie obowiązującego prawa.
Prawa osoby, której dane dotyczą
Prawo żądania sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania danych; prawo wycofania zgody na przetwarzanie danych osobowych. Inne prawa osoby, której dane dotyczą.
Informacje dodatkowe
Więcej o zasadach przetwarzania danych w „Polityce prywatności”
Głównym założeniem konkursu jest wyłonienie najlepszej dolnośląskiej zupy. Jego celem jest także propagowanie kultury Dolnego Śląska, aby więcej osób mogło się z nią zapoznać i przekonać o jej walorach.
Jeśli chcesz wziąć udział w konkursie, wyślij do 12 czerwca 2023 r. formularz zgłoszeniowy, w którym musisz podać m.in. nazwę zupy oraz składniki, których użyjesz do jej wykonania. Zgłoszenia są przyjmowane zarówno drogą elektroniczną, jak i osobiście w Centrum Kultury w Jedlinie-Zdroju przy ulicy Piastowskiej 13 oraz Miejskiej Bibliotece Publicznej przy Placu Zdrojowym 4A.
Do 14 czerwca 2023 r. trwa głosowanie internautów na najlepszą zupę, które zgłoszą uczestnicy. Głos można oddać bezpłatnie na stronie ckjedlina.pl. Na podstawie głosowania zostanie wyłonionych 10-ciu uczestników, którzy zakwalifikują się do finału - odbędzie się on 25 czerwca 2023 r. W tym dniu muszą oni dostarczyć do Miejskiej Biblioteki Publicznej w Jedlinie-Zdroju 1 litr ugotowanej zupy. Tam bowiem będzie znajdować się siedziba jury, którzy ocenią przygotowane dania.
W tym roku odbędzie się jubileuszowa, XX odsłona tego wyjątkowego konkursu. Wydarzenie to było wielokrotnie nagradzane za propagowanie dolnośląskich przedsiębiorców oraz całego regionu. Dzięki temu, że festiwal jest organizowany w trakcie wakacji, to mogą w nim uczestniczyć nie tylko mieszkańcy regionu, ale także turyści, którzy chętnie odwiedzają powiat wałbrzyski. Jeśli chcesz być częścią tego wyjątkowego konkursu i przyczynić się do rozsławienia niepowtarzalnej kultury Dolnego Śląska, prześlij swoje zgłoszenie.
Przez lata wielu znanych i cenionych kucharzy było częścią tego festiwalu i wpisało się na karty historii tego wydarzenia. Należy do nich m.in. Jakub Kuroń oraz Wojciech Harapakiewicz, czyli szef świetnej restauracji Boreczna. Przewodniczącym jury w poprzedniej edycji był dr hab. Piotr Gryszel, który jest autorem poczytnych przewodników kulinarnych.
W tym roku w składzie jury znajdą się:
To właśnie do Mikołaja Reya, czyli przewodniczącego jury, będzie należał decydujący głos i to on podejmie decyzję, która ze zgłoszonych zup zdobędzie pierwsze miejsce.
Głównym założeniem konkursu oraz całego festiwalu jest wyłonienie najlepszej dolnośląskiej zupy. Mogą więc w nim wziąć udział przedsiębiorcy działający w branży gastronomicznej. Zapraszamy do udziału wszystkie podmioty prowadzące restauracje, gospodarstwa agroturystyczne oraz zajazdy. Festiwal ma na celu także promowanie całego regionu, a zwłaszcza pysznej kuchni oraz tworzenie lokalnego produktu turystycznego.
Więcej informacji na https://ckjedlina.pl/festiwal-zupy-2023/!
Oprócz możliwości dotarcia do nowych klientów, zwycięzcy konkursu mogą także liczyć na atrakcyjne nagrody. Zdobywca 1-go miejsca otrzyma Złotą Wazę, nagrodę w wysokości 1500 zł oraz Certyfikat Dobrego Smaku wystawiony przez Mikołaja Reya. Za zajęcie 2-go miejsca przewidziana jest Srebrna Waza, nagroda w wysokości 1000 zł oraz wspomniany certyfikat. Uczestnik, który zajmie najniższe miejsce na podium, zostanie nagrodzony certyfikatem, Brązową Wazą oraz nagrodą o wysokości 500 zł. Dodatkowo każdy z uczestników otrzyma certyfikat potwierdzający udział w tym wyjątkowym wydarzeniu.
Finał konkursu odbędzie się na terenie Parku Zdrojowego w Jedlinie-Zdroju przy ul. Warszawskiej. Zapraszamy do udziału w finale wszystkich mieszkańców oraz turystów, którzy będą mogli na miejscu spróbować lokalnych dań oraz skorzystać z wielu atrakcji przygotowanych zarówno dla dorosłych, jak i najmłodszych.